четверг, 13 октября 2016 г.

Хто покриває міліцейське свавілля в Новоодеському районі Миколаївської області?

На карті Миколаївської області «гарячих точок», які стали такими через незаконну діяльність правоохоронних органів, вистачає. Тут і спалений райвідділ у Врадіївці після згвалтування Ірини Крашкової. Тут і Кривоозерський бунт після вбивства Олександра Цукермана.



А прямо зараз народний гнів зріє в Новоодеському районі. І лише від волі керівництва поліції області залежить, чи з'явиться на мапі Миколаївщини нова «Врадіївка».
Першою ластівкою, яка змусила громадськість області заговорити про проблеми в Новій Одесі, стала відео-заява майора Новоодеського райвідділу поліції Сергія Міндрул, що з'явилася в мережі. Майор звернувся до керівництва обласної поліції, ЗМІ та громадськості, відкрито звинувативши керівника Самітского Володимира Петровича в саботажі роботи райвідділу. http://novosti-n.org/news/read/108113.html



Майор Міндрул розповів, як керівник районного відділення поліції давав команду «не помічати» незаконних збирачів металобрухту. Більш того, незаконно видобутий лом зберігався прямо в спортивному залі відділення поліції. І це при тому, що район охопила справжня епідемія крадіжок кабелю, який здають в лом на кольорові метали.
Звернення з'явилося в середині липня цього року. Зрозуміло, журналісти зацікавилися тим, що відбувається в районі. І виявилося, що одною тільки крадіжкою кабелю справа не обмежується. Бездіяльність поліції, потурання злочинам стало системним явищем в Новоодеському районі. http://novosti-n.org/news/read/108370.html
- Вбивство Віктора Губанова, керівника одного з кращих господарств району, екс-депутата обласної ради 5-ти скликань, залишається нерозслідуваним з червня місяця. Керівники інших господарств через загрозу своєму життю змушені не ночувати вдома, змінювати місця проживання.
- Не велося жодних слідчих дій по пограбуванню будинку депутата обласної ради Наталії Білоконенко, яке трапилось ще в березні.
- Не розслідуються десятки інших випадків крадіжок.
- Злочинне угруповання шахраїв «навісило» виплату кредитів на десятки людей, які не підозрювали про це. При повній байдужості поліції.
Після цього повідомлення про те, що Новоодеська поліція крізь пальці дивиться на те, як в серпні з карантинної зони виїжджають туші свиней, потенційно заражені африканською чумою, шокували, але не дивували. http://www.nikpravda.com.ua/v-novoj-odesse-dezbarery-nikak-ne-protivodejstvuyut-rasprostraneniyu-afrikanki-video/
Що робити в таких випадках за законом? Правильно, йти до суду. Саме так і вирішив поступити житель Нової Одеси Олександр Алексєєнко. Поліція вперто відмовлялася, не те що розслідувати крадіжку з його будинку - її навіть не хотіли вносити до реєстру злочинів. І тоді, 23 серпня він йде до Новоодеського районного суду зі скаргою на бездіяльність поліції.
Суддя Валерія Баранкевич очікувано стає на бік поліції, і, начебто через інші більш важливі справи, вирішила розділити читання вироку на два дні. Першу частину зачитувала 2 вересня. Закон дозволяє оголошувати мотивуючу і резулютивну частини рішення у різні дні. Ось тільки Олександру Алексєєнку, у якого Баранкевич вимагала розписку про отримання вироку на руки, попередити про це забула. В результаті він подумав, що його обманюють, адже повного рішення він і справді не отримав, і спробував вирвати розписку у неї з рук.
Суддя отримала невеликий синець біля зап'ястя. А ось Алексєєнко був побитий співробітниками Новоодеської поліції. Йому зателефонував поліцейський Олег Небоськін з телефону співробітника Новоодеського відділення поліції Олександра Донченко, номер 093 781-61-04, представився представником батальйону «Азов», і запропонував зустрітися. Після цього Алексєєнко був схоплений поліцейськими, побитий і доставлений в райвідділ. http://inshe.tv/криминал/2016-09-15/161649/
Навіть медичну допомогу в Новій Одесі йому відмовились надавати, тому довелось їхати в обласний центр. І ось як виглядає картина подій в обвинувальному акті прокуратури. Синяк у судді на руці - це напад на суддю при виконанні із заподіянням тілесних ушкоджень, що «тягне» на 6 років позбавлення волі. Поїздка до Миколаєва за зняттям побоїв - спроба сховатися від слідства, а тому Алексєєнко слід превентивно заарештувати на два місяці.
Характерний штрих. Коли в Нову Одесу приїхали представники «Азова» розбиратися, чому їх ім'ям прикриваються для побиття неугодних поліції громадян, співробітник поліції, що дзвонив, відповів: тому що знав, що Алексєєнко на це поведеться.
На щастя, Вознесенський міськрайонний суд розібрався в ситуації, зрозумівши всю абсурдність доказів обвинувачення, і з Алексєєнка була лише взята лише підписка про невиїзд. І тоді гнів тісно пов'язаних Новоодеський суддів і поліцейських обернувся на підприємця Романа Стефанчішена, який надав допомогу Олександру Алексєєнку.
5 жовтня в головний офіс ПСП «Новогригорьевского» з раптовим обшуком приходять співробітники прокуратури. На підставі постанови суду, прийнятому... правильно, Валерією Баранкевич! https://news.pn/ru/incidents/169835
Ну а поки Новоодеська поліція зайнята переслідуванням Олександра Алексєєнка, в районі продовжують нелегально видобувати пісок. За день до обшуку у Стефанчішена надбанням громадськості стало відео, на якому видно, як в районі постійно незаконно видобувають і вивозять пісок. Відео зняли місцеві жителі, які самі організували групи спостереження. У Новоодеської поліції на повідомлення про правопорушення їм відповіли: більше через такі дрібниці нам не дзвоніть.
«Дограються, що скоро люди повсюдно почнуть влаштовувати засідки і робити самосуд. До речі, прошу вважати розміщене відео заявою про вчинення правопорушення групою осіб», - резюмував миколаївець Федір Левченко, який розмістив відео. https://news.pn/ru/incidents/169835
Жителі Новоодещини - на межі кипіння. Чекати випадку, який переповнить їх чашу терпіння!?


Комментариев нет:

Отправить комментарий