среда, 12 октября 2016 г.

Відповідальний зберігач МСЗ «Океан» охороняє завод від рейдерів і проводить аудит

На даний момент ТОВ «Океан-Судноремонт», екс-директору якого Леоніду Шумило рішенням Печерського райсуду м. Києва передано на відповідальне зберігання майно Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», не веде на заводі ніякої господарської діяльності.
Про це на прес-конференції в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» розповів екс-директор підприємства.



«Безпосередньо «Океан-Судноремонт» не проводить ніякої господарської діяльності. На сьогоднішній день таку діяльність ведуть інші підприємства, відповідно до укладених раніше договорів. Ведуться ті роботи, які були узгоджені до нашого приходу. Ці роботи проводяться не на базі нашого майна і обладнання », - розповів екс-директор МСЗ «Океан».
За його словами, в даний час також здійснюється охорона території заводу з метою повного збереження майна, того що залишилося після попереднього господарювання на заводі структур Вадима Новинського. Охоронній компанії, за запевненням Шумило, платить ТОВ «Океан-Судноремонт».
«З огляду на вищевикладене, головним завданням ТОВ «Океан-Судноремонт» і моїм завданням, як керівника зазначеного підприємства, на сьогодні є забезпечення належного зберігання нерухомого та рухомого майна Миколаївського суднобудівного заводу «Океан». Тому, що його належне зберігання є запорукою дотримання прав і законних інтересів трудового колективу, кредиторів заводу і самого Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», - розповів Леонід Шумило.
Тим часом, комітет кредиторів заводу «Океан» продовжує політику Новинського зі знищення провідного суднобудівного підприємства України. «Структури «Смарт-Холдингу» колишнього російського громадянина, олігарха Вадима Новинського привели до банкрутства завод «Океан», а тепер хочуть його ліквідувати», - стверджує екс-директор МСЗ «Океан».
«Саме комітет кредиторів ПАТ« Миколаївський судноремонтний завод «Океан», в складі ТОВ «Смарт Груп», ТОВ «Смарт-Нерудпром», ТОВ «Смарт Меритайм Груп» і ТОВ «Шиппінг плюс ЛТД», 24 листопада 2015 року прийняли рішення про звернення до господарського суду Миколаївської області з клопотанням про призначення Сербін Ірини Іванівни ліквідатором заводу», - розповів Леонід Шумило. За його словами, знищення заводу структурами Новинського відбувається з 2012 року. Банкрутство і початок процедури ліквідації - закономірні наслідки їх управлінських рішень. Якщо порівнювати з Херсонським та Чорноморським суднобудівними заводами, то це одна схема знищення суднобудівних підприємств - спочатку введення в борги, потім в ліквідацію», - заявив екс-директор МСЗ «Океан».
«Позицію Новинського підтримують і глава підконтрольного йому комітету кредиторів Ігор Волошин і ліквідатор Ірина Сербін», - зазначив профспілковий лідер колективу заводу «Океан» Анатолій Нємов.
«Чи не тому, за відсутності реальних намірів по відродженню суднобудування на базі Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», ви вдалися до зрежисованих виступів трудового колективу. Чи не тому, в кожному своєму виступі ви прикриваєтесь захистом прав і законних інтересів трудового колективу?» - звернувся до тимчасових керуючих лідер профспілки заводу.
Як стверджує Нємов, ні про яке рішення насущних проблем трудового колективу мови, зрозуміло, не йде. «У понеділок, 26 вересня цього року, я зустрівся з робітниками Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», і переконався в тому, що їх, як завжди, хвилюють питання - чи буде продовжена робота підприємства, чи буде виплачена їм заборгованість із заробітної платні, яка на сьогодні сягає понад 90 млн. гривень, та чи будуть захищені їхні права і законні інтереси в майбутньому. Чи не тому, пані Сербін, ви обмежували мені доступ в приміщення Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», - розповів Анатолій Нємов, якому ліквідатор Ірина Сербін з погрозами заборонила навіть наближатися до території заводу.
На переконання Леоніда Шумило, особливий цинізм дій структур Новинського додає те, що свою злочинну діяльність вони намагаються виправдати... нібито роботою їхніх супротивників на «Газпром», і своєю турботою про «відродження суднобудування».
«Усі мовчать про те, що відбувається за ширмою так званого відродження вітчизняного суднобудування, захисту прав і законних інтересів трудового колективу і національних інтересів України. Чому комітет кредиторів та ліквідатор Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» мовчать, кому з кредиторів підприємства належить понад 1,4 мільярда кредиторських вимог, які складають приблизно 78% від сукупних кредиторських вимог усіх кредиторів підприємства? Мовчать про причини виникнення такої кредиторської заборгованості. Не згадують вони і про те, що дані кредиторські вимоги виникли в результаті укладення паном Ільницьким Віталієм Васильовичем від імені Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» незаконного договору купівлі-продажу цінних паперів з ТОВ «Консалтинг-Гамма»», - розказав Леонід Шумило.
Кращим показником того, як насправді хазяйнували нинішні власники, стали кадри з продемонстрованого відеоролика.
 «Завод Океан - стан 30 вересня 2016»



Цехи пустують, адміністративні приміщення розгромлені, всюди видно сліди зрізаного обладнання. У кращому випадку - воно запущено настільки, що для відновлення потребуватиме величезних коштів.
«Станом на 4 жовтня 2016 року ми маємо попередній результат роботи арбітражних керуючих - будівлю адміністративних приміщень заводу було спішно покинуто. У всіх приміщеннях панує безлад, купи сміття, розбитих меблів, всюди гуляє вітер. В цехах заводу багато спеціального обладнання і устаткування вирізано або вивезено в невідомому напрямку, або ж знаходиться в занедбаному стані і потребує значних фінансових і ресурсних вкладень для його відновлення», - розповів про нинішній стан справ на підприємстві, очевидному ще до підбиття остаточних підсумків аудиту, Леонід Шумило.



За словами екс-директора, попередні результати аудиту спростовують заяви Волошина і Сербін про нібито наявність потенційного інвестора, який готовий вкладати в Миколаївський суднобудівний завод «Океан», з метою його розвитку як суднобудівного підприємства.
«Я не міг собі навіть уявити, що виробничі площі та виробничі потужності зазначеного підприємства фактично були зруйновані і знищені, а сам завод знаходиться у вкрай занедбаному стані. Відповідальне зберігання це шанс для заводу не бути проданим за безцінь і відновити його роботу, - вважає Анатолій Нємов. - Тому сподіваюсь, що в разі збереження цілісного майнового комплексу заводу, його працівники отримають не тільки погашення заборгованості по заробітній платі, яку їм заборгували починаючи з 2012 року, але і надію на майбутнє. У вигляді повного робочого дня і повного робочого тижня, гідної заробітної плати і благополуччя їх сімей».
Питання про власника заводу, впевнений Леонід Шумило, має вирішуватися в установленому законом порядку. «З огляду на вищевикладене, головним завданням ТОВ «Океан-Судноремонт» і моїм завданням, як керівника зазначеного підприємства, на сьогодні є забезпечення належного зберігання нерухомого та рухомого майна Миколаївського суднобудівного заводу «Океан». Тому що його належне зберігання є запорукою дотримання прав і законних інтересів трудового колективу, кредиторів заводу і самого Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», - підсумував екс-директор.

Фото взяті з

Комментариев нет:

Отправить комментарий