среда, 7 сентября 2016 г.

Гендиректор КРРТ Іщук виконує план Суркова по знищенню українського мовлення – Павло Білоножко

В агенції «Інтерфакс» відбулась прес-конференція на тему «Саботаж доручення Президента по відновленню телевежі на горі Карачун». Учасники прес-конференції розкрили останні подробиці затягування процесу відновлення українського мовлення на Донбасі.

Як відомо, 5 вересня закінчився двомісячний термін відведений Президентом України для відновлення ретрансляційної вежі на горі Карачун, зруйнованої влітку 2014 року. 5 липня 2016 року, під час візиту в Краматорськ і Слав`янськ з нагоди Дня визволення цих міст, глава держави доручив відновити телевежу на Карачуні протягом двох місяців: «Ми домовились, що вже через два місяці телевежа повинна бути відбудована і більшого терміну я не даю. Гроші на це повинні бути знайдені, тому що це – право народу на правду, і ми це право повинні захистити!», - сказав тоді Порошенко.
«Два місяці тому, коли президент Петро Порошенко доручив терміново відновити трансляційну вежу на горі Карачун,  ми вже тоді передбачали, що вежа не буде відбудована!  - звернувся до присутніх Павло Білоножко, лідер ГО «Інформаційний майдан». - Чому ми були такі впевнені в цьому? Тому, що це доручення мали виконувати фактичні агенти російських спецслужб - керівник Концерну РРТ Володимир Іщук, голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко і заступник міністра Стеця - Тетяна Попова, яка вчасно звільнилась, щоб не відповідати за цей зухвалий саботаж. Саме ці люди і, перш за все, пан Іщук, по суті виконують план  Суркова по знищенню українського мовлення. Сурков приказал глушить украинские телеканалы Отже, провина за те, що Україна безнадійно програє інформаційну війну не тільки на окупованих територіях, але й на звільнених,  лежить цілковито на цих людях! Чому вежа на Карачуні не будується? Немає жодних об’єктивних причин, окрім свідомого саботажу та небажання виконувати доручення Президента. Ми бачимо, як металеві конструкції досі лежать в горизонтальному стані, а на будівництві нікого немає, окрім єдиного керівника.  Із запланованих 180 метрів побудували лише 70 метрів, а це всього 10 км покриття. І це при тому, що для нормального покриття, щоб українське телебачення діставало до окупованих територій, необхідно побудувати хоча б 250-метрову вежу! Для цього є всі можливості, всі конструкції, всі кадри.
Офіційна позиція КРРТ – будівництво затягується через помилки в проекті, але це абсурд. Ми цілковито впевнені, що єдина причина того, що українське мовлення на Донбасі досі не відновлено – це зрадницькі дії «п’ятої колони», призначеної за квотою Яценюка, яку ми вище назвали, та їхньої «криші» у владі. Але так продовжуватись більше не може, й відверте ігнорування доручення Порошенка і вперте відстоювання інтересів ворога – це виклик всій Україні. Ми закликаємо правоохоронні органи – ГПУ, НАБУ, СБУ негайно втрутитись та припинити антиукраїнські дії відвертих шкідників, які руйнують інформаційну безпеку Держави, та покласти цьому край! Ми не сумніваємось, що винуватці цих ганебних подій будуть суворо покарані», - підсумував Павло Білоножко.
В свою чергу, екс-гендиректор Концерну РРТ Анатолій Антоненко зазначив, що намагання списати власну некомпетентність та небажання виконувати накази Президента на «помилки в проекті», не витримують жодної критики.

«В будівництві такої конструкції висотою 180  метрів, яку мали звести на Крачуні, немає нічого унікального та надскладного, як це намагаються показати винуватці саботажу. Таких конструкцій в свій час по Україні було зведено сотні, і в Концерні РРТ були свої кваліфіковані працівники, своє монтажне СМУ, яке мало б виконувати всі роботи без жодних тендерів. Робітники КРРТ навчені зводити вежі, мають досвід, отримують в Концерні зарплату,  а роботи чомусь доручають іншій фірмі, яка не в змозі довести справу до кінця - це абсурд! Крім того, нинішнє керівництво РРТ само по собі некомпетентне у багатьох питаннях, а спеціалісти, які мали б очолити відновлення вежі, були звільнені за те, що мали власну позицію і були неугодні Іщуку», - розказав А. Антоненко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий