вторник, 13 сентября 2016 г.

Суддя не побачив доказів вини генерала Пустовара

Черкащина захлинається у вуличному криміналі та чекає на скоре повернення «народного» очільника міліції, якого намагались змістити з посади.
В Печерському районному суді м. Києва відбулося судове засідання по резонансній справі очільника ГУ поліції Черкащини, генерала поліції Владислава Пустовара (справа № 757/36281/16-к, судове впровадження № 1-кп-656/16).

Заслухавши сторони процесу, суддя Карабань В.М., після майже півгодинного корпіння у нарадчій кімнаті, оголосив своє рішення: повернути обвинувальний акт до прокуратури, як такий, що не відповідає процесуальним умовам та нормам законодавства. Тепер прокуратура має або подавати апеляцію,  допрацювавши вказані недоліки, або зняти з генерала всі обвинувачення.
Нагадаємо, що Владислава Пустовара намагалися звинуватити у спробі дати хабар за погодження кандидатур своїх підлеглих. Але справа в прокуратури не клеїлась із самого початку, кінці не зв’язувались один з одним,  та не було жодних доказів причетності генерала до незаконних дій. (подробиці http://antikor.com.ua/articles/123579-sfaljsifitsirovannoe_delo_protiv_generala_politsii_pustovara_domuchali_do_suda)
Як результат – справа розвалюється на етапі попереднього судового засідання, бо кілька десятків слідчих та прокурорів за кілька місяців не змогли підготувати більш-менш притомний обвинувальний акт!
Черкащина – за Пустовара!
Сам факт затримання Пустовара викликав в суспільстві, і особливо в рідних Черкасах справжню бурю протестів – люди не вірили в жодну причетність очільника ГУ місцевої поліції  до якихось незаконних дій. В самих Черкасах усі верстви населення, від підприємців до домогосподарок, виразили свою підтримку Пустовару.  Сотні активістів виходили на пікети, звертались до вищих органів влади, з вимогою припинити переслідування чесного, принципового генерала, за головування якого до правоохоронних органів на Черкащині стала повертатись довіра простих людей. Коли оголосили суму застави, щоб на час слідства звільнити генерала з під варти, навіть пенсіонери пропонували свої гроші!

На судове засідання до Києва з власної ініціативи приїхало кілька десятків представників місцевої громади, активістів громадських організацій Черкащини, з метою підтримати свого земляка та показати владі, що народ повністю довіряє Пустовару і не вірить жодному слову обвинувачування. 
Циганок Оксана, волонтер з Черкас: «Я приїхала підтримати справжнього народного міліціонера, яким є Владислав Пустовар. Він був напрочуд відкритий для спілкування, його любили  люди, до нього можна було легко підійти просто на вулиці і він завжди уважно вислуховував людей, був готовий допомогти. Я вважаю, що це  злочин – коли корупційна система, не зважаючи на перемогу Майдану, продовжує ламати людей, які їй незручні. Будемо добиватись, щоб Пустовара відновили на своїй посаді, й він продовжив свою роботу, бо без нього Черкащина відчуває себе незахищеною перед кримінальним світом. За ці кілька місяців, що він усунений від своїх обов’язків, ми відчули значне погіршення кримінальної ситуації».
Ракова Ольга, голова черкаської спілки «Солідарність»: «Я приехала в Киев поддержать Пустовара – меня делегировали предприниматели всей области. Благодаря Пустовару, еще в 2013 году были остановлены несанкционированные проверки УБЭПОМ предпринимателей, когда с каждого требовали по 3 тыс. долларов. Владислав Пуствоар смог остановить этот беспредел. Не сомневаюсь, что его место хотели отдать кому-то своему, удобному для коррупционных схем. С Пустоваром нельзя договориться про махинации, незаконные дела - он очень порядочный и принципиальный.
Как только его арестовали, сотни людей пришли на площадь в Черкассах  поддержать генерала. Люди не верят в его причастность, они сами все видят и понимают. Мы требуем объективно разобраться в ситуации и наказать виновных в организации подставы! Также мы требуем опубликовать видеозапись задержания – почему ее скрывают? Мы не верим ни единому слову обвинителей!»
Мороз Іван, ГО «Міська варта», м. Черкаси: «Наше ГО стоїть на сторожі закону, а Пустовар був справжнім захисником прав людей. Він був рівновіддалений від партій, не влазив у політичні розборки, а намагався гідно робити свою справу. Як тільки його затримали, представники 18 громадських організацій Черкащини написали заяву до вищих органів влади, про те, що ми не віримо в його причетність до незаконних дій та вимагаємо справедливості. Ми впевнені, що його місце хотіли звільнити для когось «свого».
Підтримати генерала прийшли й деякі народні обранці, зокрема, його земляк народний депутат України Олег Петренко: «Я вже не перший день слідкую за цією справою – хочу підтримати генерала, так як вважаю його принциповим і чесним правоохоронцем, одним з найкращих в Україні, і очікую від суду справедливого, незаангажованого розгляду. Знаю особисто Пустовара багато років, ми земляки. У Владислава завжди була позитивна репутація, як у людини і як у професіонала. Не маю права давати оцінки цій справі, але виглядає вона як сфабрикована».
Народний депутат України Владислав Голуб (комітет з правосуддя): «Я особисто впевнений у зрежисованому сценарії цієї справи. Жодним чином не хочу чинити тиск на суддю, лише хочу пересвідчитись, як фаховий юрист, що все буде відбуватись у рамках закону України. Ми повинні зробити все, щоб невинна людина не постраждала, щоб був забезпечений справедливий суд».
Сам генерал Пустовар не втрачає оптимізму та віри у закон, і вважає, що українське правосуддя, попри всі негаразди та проблеми у системі, зможе винести по його справі справедливий та неупереджений вирок: «Я зацікавлений в максимальній відкритості та прозорості по моїй справі. Сподіваюсь на те, що моя невинуватість буде підтверджена, та я зможу відновитись на своїй посаді і повернутись до роботи. Зараз на Черкащині справ непочатий край, кримінальна активність в регіоні збільшилась і треба з цим якнайшвидше розбиратись».

Що ж, ми будемо слідкувати за розвитком подій по цій справі та своєчасно інформувати громадськість і наших читачів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий