среда, 27 июля 2016 г.

Скандал: будівництво телевізійної вежі в Краматорську доручили… фактично ДНР!

Замміністра інформації  Т. Попова і начальник Держспецзв’язку Євдовченко діють проти українського мовлення на Донбасі! -  активісти
На прес-конференції в ІА «Інтерфакс» журналістам представили результати дослідження щодо стану покриття сигналом українських  телевізійних каналів територій в зоні АТО, в тому числі – окупованих ворогом.

«Ось вже кілька років ми з перемінним успіхом боремось з російською пропагандою в Україні - на активістів чиниться шалений тиск з боку п’ятої колони, ідуть погрози, залякування. Ось буквально перед початком прес-конференції хтось розбив скло у машині та намагався викрасти карти покриття ТВ-сигналу і розташування ТВ-веж на Донбасі, які ми хочемо презентувати. Та це не допоможе, й перемога неодмінно буде за нами,   - звернувся до присутніх Павло Білоножко, лідер ГО «Інформаційний Майдан». - Ми хочемо донести правду і дати відповідь – чому Україна програє інформаційну війну, і як це змінити. Бо саме зараз, телевізійний сигнал з Донецької та Луганської веж без перешкод транслює ворожу пропаганду більш ніж на 100 км. вглиб нашої території, щоденно отруюючи мізки людей, що мешкають в регіоні. Натомість сигнал українських телеканалів на окупованих територіях, і ви це можете побачити з карт, повністю відсутній, а на звільнених часто зникає, та подається нестабільно. Але жодних спроб заглушити ворожий сигнал немає, хоча це зробити не складно. Ми казали ще 2 роки тому,  що розрекламоване покриття нинішньої краматорської вежі не досягає навіть Слов`янська, бо за часів Яценюка передавачі повісили на невисоку водонапірну башту. А на місці зруйнованої, справжню вежу, висотою 250-280 метрів, яка б покривала більшість території Донбасу, можна було б побудувати в Краматорську за 6 місяців і вже давно ввести її в експлуатацію. Проте, керівництво Концерну РРТ спроектувало вежу лише 180 метрів висотою, що не дасть ніякого ефекту. Її сигнал не покриє навіть усіх звільнених територій, та і її не квапляться будувати. Ми вважаємо, що це  - свідомий та цілеспрямований саботаж проти України. За відсутності українського мовлення на Донбасі персонально відповідають заступник міністра інформації Тетяна Попова, начальник Держспецзв`язку Євдовченко і керівництво РРТ в особі директора Іщука. Ми неодноразово звертались до представників влади, органів безпеки, і нам відомо, що нещодавно президент України Петро Порошенко дав доручення розібратись із ситуацією навколо будівництва вежі та відновлення українського мовлення в зоні АТО. Тому ми підготували відкрите звернення до президента, де виклали своє бачення ситуації та закликали його довести цю справу до кінця», – підсумував Павло Білоножко. (див. текст звернення у додатку)
«Хочу дещо пояснити про дослідження щодо зони покриття існуючими вежами на Донбасі, – узяв слово Анатолій Антоненко, екс-гендиректор Концерну РРТ. - Воно проводилось фахівцями на місцях, рівень сигналу замірювався в різних точках, та виводились загальні показники зони покриття територій українськими каналами  в зоні АТО. Хочу зазначити, що до війни на Донбасі було 3 основних вежі: Донецька - 360 метрів, передавачами 25 кВт, що покривала 70% території області, Краматорська – 220 м. передавачі 20 кВт, що також за рахунок розташування на горі покривала до 70 % територій і у Маріуполі – 208 м., що покривала території центру і південного регіону області. Сьогодні 70% Донецької області та окупована Луганщина дивляться програми російських та сепаратистських каналів. При чому, сигнал з Донецьку дістається навіть інших областей України! А ми могли б вже давно, всього  за 6 місяців, побудувати вежу в Краматорську навіть висотою 280 метрів, яка б покрила всі окуповані території, та перебила б сигнал Донецької вежі. Для цього в Концерну є всі можливості – власне СМУ, необхідні фахівці і вже готові металоконструкції. Для будівництва нової вежі не потрібно зайвих тендерів, що лише затягують процес - всі необхідні умови вже є в середині Концерну РРТ. Проте керівництво Концерну не в змозі забезпечити будівництво, бо є некомпетентним та не розуміє специфіки. Вони навіть не можуть поставити на існуючих щоглах глушники проти пропаганди! Що й сказати, якщо будівництво Краматорської вежі доручили Донецькій філії, робітники якої живуть на окупованих територіях. Як вони можуть будувати вежу для українського ТВ, якщо їх в будь-який час можуть заарештувати та кинути у підвал!?», - підкреслив фахівець.

«Це дуже важлива місія ЗМІ, журналістів – донести правду про стан речей із відновленням українського мовлення на Донбасі. Інформаційна безпека – то є прямий конституційний обов’язок Держави, але ніхто нічого не робить, – звернувся до журналістів Андрій Хома, лідер ГО «Українська координаційна рада». - Хоча певні результати наших зусиль можна побачити – нам вдалось звільнити не одного посібника сепаратистів з того ж  Концерну РРТ. Ми вже давно мали б збудувати в Краматорську найвищу телевізійну вежу, аж до Кубані, і зараз, з допомогою громадянського суспільства, маємо достукатися до органів влади, щоб нарешті почати перемагати в інформаційній війні. Хочу звернути особливу увагу керівництва СБУ – це їх прямий обов’язок займатись діячами, які відверто саботують інтереси України, працюють на інтереси ворожої країни та підривають український суверенітет», - зазначив активіст.


ДОДАТОК


Комментариев нет:

Отправить комментарий